"Всички квартали имат нужда от ремонт на улиците." Това заяви заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, който инспектира работата по столичната улица "Русалка" - в участъка между улиците "Васил Друмев" и "Черковна".

"38 милиона лева от бюджета на Столична община са отделени за ремонт на малките софийски улици", подчерта Барбалов. 

Той припомни, че в началото на седмицата е била проведена среща на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова с поддържащите фирми, на която среща са поставени точни указания по ремонт на столичните улици.

Пред news.bg Барбалов отбеляза, че на територията на целия град ще се ремонтират малките улици, като само днес се работи в 19 района.

По думите му всяко възлагане е с конкретен срок и ако не бъдат изпълнени, се налагат глоби в процент на ден забавяне. 

49 екипи работят из целия град, създадени са необходимите графици и се работи активно, увери той и се надява хората да видят подобряване в пътната инфраструктура на града.

За миналата година са ремонтирани общо 1 200 улици, а през настоящата година Столична община очаква техният брой да не бъде по-малък.

В ремонтите са предвидени фрезоване и асфалтиране на един сериозно компрометиран пътен участък - улица "Русалка".

До края на март ще започне и подмяната на трамвайното трасе по столичната улица - "Каменоделска". Предстои до края на месец март да започне работата подмяна на трамвайното трасе. На мястото на трамвая ще бъде пуснат автобус. 

"Строителната дейност ще бъде завършена в срок до края на месец август" обеща Барбалов.