Забрана да пътува в чужбина е получил лидерът на движение "Боец" Георги Георгиев. Забраната идва дни преди той да стане донор за животоспасяваща бъбречна операция на съпругата си.

В емоционален пост в социалната мрежа Фейсбук той описва случая. "Дадох ти дума, Мариелка! Дума за живот. Ти само се дръж и не губи вяра", пише Георгиев.

"Тя е болна от ХБН в терминален стадий и от три години се борим с болестта, като не сме спирали нито за миг и другата битка, срещу мафията и злото, което ни убива. Повече от една година се борим за трансплантация в чужбина, аз съм донора и накрая успяхме. Намерихме клиника в Гренобъл, Франция, която се реши да извърши изследванията и операцията", пише лидерът на гражданското сдружение. 

Вчера ми връчиха 59-тата призовка само за тази година, пише лидерът на движението. Прокуратурата заличи моя адвокат и без мое знание ми назначи служебен адвокат, казва в откритото си писмо Георгиев.

"Знам, че не можете да ме разберете. Дори не можете да си го представите. Защото не познавам други, които да са минали през това по този начин. Всеки ден призовки, разпити, запори, ревизии, удари, заплахи. Дори по 4 призовки на ден. Всеки ден", пише Георгиев. 

Кремъл заплаши България с последствия, ако преследва Николай Малинов

Кремъл заплаши България с последствия, ако преследва Николай Малинов

Отличието е признание за Малинов, отчитат в Русия

Припомняме, вчера главният прокурор Сотир Цацаров поиска проверка на съдията, който позволи на обвинения в шпионаж председател на движение "Русофили" Николай Малинов да отиде в Москва и да получи награда от руския президент Владимир Путин. Малинов имаше ограничение да пътува в чужбина.