На 1 април (неделя), в деня на големия християнски празник Цветница, в цялата страна за 15-и пореден път ще се проведе пролетна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов "Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!".

Кампанията се организира от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Министерство на здравеопазването и Българския Червен кръст, с подкрепата на Българската православна църква.

Временните пунктове за кръводаряване в София ще работят от 9.00 до 13.00 часа в непосредствена близост до столичните православни храмове: "Света Неделя" - в аулата на Богословския факултет; "Свети Седмочисленици" - в 6-то ОУ "Граф Игнатиев", ул. "6 септември" № 16; "Покров Богородичен" (зад хотел "Родина") - в енорийския център на църквата, ул. "Георги Делчев - Зографина" № 2; "Света Параскева" - в двора на храма, бул. "Г. С. Раковски" 58.

Екипи на НЦТХ, на регионалните центрове по трансфузионна хематология и доброволците на БЧК ще бъдат на разположение на желаещите да дарят кръв.