От другата седмица ще влязат в сила нови ограничения. Те се налагат с оглед на увеличаващите се случаи на новозаразени с COVID-19. Това беше обявено от главният държавен инспектор Ангел Кунчев.

Едно от предвижданите ограничения е заведенията да работят с ограничено работно време до 22:00 часа и да използват до 50% от капацитета си.

По темата се включи и председателят на Българската асоциация на заведенията - Ричард Алибегов. По неговите думи, ако ограниченията влязат в сила, ограничението за работа на заведенията до 22:00 часа означава, че барове и дискотеки няма да работят и така много хора ще останат на улицата.

Ричард Алибегов: Мерките няма да стигнат до бизнеса

Ричард Алибегов: Мерките няма да стигнат до бизнеса

Против двойния стандарт на мерките

Алибегов добави, че помощ за затворените бизнеси едва ли ще има, а компенсации за високите сметки за ток се очакват чак в средата на месец февруари.

От Сдружението на заведенията в България (СБЗ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) се противопоставиха на въвеждането на нови мерки и ограничения. Те поискаха и оставката на Ангел Кунчев. В своето отворено писмо акцентират върху невъзможността на държавата да се справи с пандемията и това, че вече 3 години техният бранш е потърпевш от налаганите мерки.

Алибегов: Ресторантьорите са в стачна готовност

Алибегов: Ресторантьорите са в стачна готовност

Той показа сметка за ток на ресторант за декември в размер на 33 763 лв.