Проблемът на политиците е, че не чуват. Издава се една заповед от Министерство на здравеопазването, която касае определен бранш, вика се определения бранш да се обсъди с него за половина час тази ситуация, като по този начин се получава предвидимост.

Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред БНТ.

По думите му липсата на предвидимост пречи на държавата и на бизнеса. В Европа навсякъде се прилага зелен сертификат, а в България избраха само при бизнеса и ресторантьорите. Българският гражданин не се различава от тези, които работят в администрацията или в магазин за дрехи, посочи Алибегов. Той отново се изказа категорично против двойния стандарт, прилаган от държавата: "Или ще важи зеленият сертификат за всички, или за никого."

Алибегов: Ресторантьорите са в стачна готовност

Алибегов: Ресторантьорите са в стачна готовност

Той показа сметка за ток на ресторант за декември в размер на 33 763 лв.

Алибегов няма никакво обяснение защо помощта за скъпия ток е от януари, а не от 1 декември. Икономическите мерки на правителството са старите икономически мерки от правителството на Борисов. Сега искаме да оправим нещата, за да се презентират едни икономически мерки, които са крайно неработещи мерки, подчерта той.

Алибегов изтъкна, че парите за бизнеса няма да стигнат, ако не се подобрят икономическите мерки на правителството. Антикризисните мерки няма да сработят, каза още той и допълни, че нито една от мерките преди да е разписана, не е обсъдена с бизнеса.

Ричард Алибегов бе категоричен, че ако не се вземат мерки, ще има протест с туроператорите пред Народното събрание.

Премиерът обяви 10 COVID мерки за бизнеса
Обновена

Премиерът обяви 10 COVID мерки за бизнеса

България се разделя на 6 клъстера от области