Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват учудване и несъгласие с решението на депутатите в Народното събрание да се влиза без "зелен сертификат".

Според тях това е "откровена подигравка" с бизнеса и "нагла проява на двоен аршин".

Правилата важат за нас, но не и за тези, които сме избрали да ни управляват и да защитават интересите ни, негодуват от бранша.

Те изразяват изумление, че изобщо се е провела такава дискусия.

Костадин Ангелов: Нечестно е към хората депутатите да влизат в НС без зелен сертификат

Костадин Ангелов: Нечестно е към хората депутатите да влизат в НС без зелен сертификат

Апелира ПП да преразгледа решението си...

В момент, в който държавата се тресе от кризи, нашите избраници, вместо да решават реалните проблеми, загубиха дни в разправия да важат ли за тях правилата, или не, възмущават се от БАЗ и СБЗ и допълват, че мнозинството в НС е дало "личен пример", като си е гласувало да бъде над обикновените граждани и да не спазва правилата.

ОТ БАЗ и СЗБ подчертават, че бизнесът им загива и една от причините е, че спазват възложените им правила. По тази причина сега отново се чувствали излъгани и предадени.

Щом в Народното събрание "зеленият сертификат" няма да важи, задължително да отпадне като изискване навсякъде, настояват от бранша и напомнят на депутатите, че им предстои да правят бюджет. Явно не осъзнавате, че скоро няма да има кой да ви плаща данъци, предупреждават те.

Зеленият сертификат - мерило за отговорността на парламента, според ДБ

Зеленият сертификат - мерило за отговорността на парламента, според ДБ

Симидчиев: България няма нужда от страхливи народни представители