Жители на село Старопатица в община Кула се оплакаха, че нямат редовни автобуси до Видин, а само в петък и неделя, съобщи БНР. Селото е с над 200 жители.

Местните недоволстват, че няма с какво да отидат до Видин, ако им се наложи да си купуват лекарства. Проблемът бил от 3 месеца.

Общинският кмет Владимир Владимиров обясни, че има редовна линия до Старопатица. Съкратени са много автобусите, а изпълнителят на поръчката изтъкнал като причина липсата на достатъчно пътници:

"Второ- имаше ограничение и в пътуванията между различните селища във връзка с епидемията", допълва кметът.

Общината изплаща на превозвача субсидията по договор, но явно и тя не била достатъчна да покрива разходите за автобусите на линиите.

Навсякъде са съкратени, не е както беше преди години да има всеки ден автобус сутрин, вечер. И Извор махала има проблеми, в Тополовец и Цар Петрово има проблеми, поясни Владимиров.

Според превозвачът, който обслужва линията до село Старопатица, промяната в разписанието е заради епидемията.

"Първо- епидемията. Хората не се движат. Държавата не ни дава пари, не ни помага. Със средствата от билети плащаме осигуровки, заплати, гориво. Хората като не се движат, ние не можем да се движим празни. Това е една от причините. И втората причина е, че заради тази епидемия хората "замръзнаха". Не може да си покрием разходите. Държавата не ни дава нищо. Дават ни някакви годишни субсидии, които не ни стигат за нищо, обяснява превозвачът.