Новият треньор на втория отбор на Валенсия - Любослав Пенев беше официално представен пред медиите днес.

Легендата на клуба даде пресконференция, като сподели, че е наясно с основните си задачи и отговорност номер едно - да подготви футболистите за първия отбор.

Ето какво сподели наставникът на Валенсия Местая:

Пенев: Постепенно ще наложа своята философия във Валенсия

"Ел Голеадор": Страхотно е, че ще работя с млади момчета!

"Завръщам се у дома"

"Бях поканен преди доста време от клуба, но едва в последните две седмици се стигна до навлизане на преговорите в по-формална фаза.

Не са много чужденците, които могат да дойдат на "Местая" и да кажат, че са у дома си. Аз се чувствам точно така.

За мен е чест и безкрайно удоволствие отново да се потопя в атмосферата на този велик клуб.

Снимка 304239

Източник: valenciacf.com

Много познати вече ме попитаха дали не съм предпочитал да бъда наставник на първия състав и дали подобна възможност не е била налична. Аз казвам следното - не бързам за никъде. Малко по малко. Стъпка по стъпка.

Наясно съм с всички свои задачи в отбора, както и с най-важната такава - да подготвя футболистите за кариера в представителния тим на Валенсия. Огромна отговорност, за която съм благодарен", коментира Пенев.

"Конкретните ми задачи отговарят на възможностите ми, ще се убедите в това. Мога точно толкова, колкто ми трябва - нито повече, нито по-малко.

Перфекционист съм и всички футболисти ще се убедят в това. Обичам да виждам старание, обичам да наблюдавам лично тренировъчния процес, за да следя кой как се справя. Чака ни много, много работа, не се заблуждавам.

Продължавате да ме питате за работа в първия отбор... Ако на някакъв етап се появи подобна възможност - разбира се, че бих се възползвал. Не си правя никакви илюзии, обаче. Вече казах каква е стратегията ми - стъпка по стъпка.

Освен удоволствие, работата ми тук трябва да бъде и резултатна. Да личи постигнатото, да се вижда. Ако не е така, повярвайте, аз ще съм първият, който ще даде индикации, че нещо не е наред и ще си тръгна.

Всички нови кадри ще бъдат адаптирани подобаващо към останалата част от отбора, можете да бъдете сигурни в това. Целта е ясна. Ще работим усилено и ежедневно, за да я постигнем.

Това, че някои от футболистите считат себе си за ветерани, за по-опитни не е лошо. Но в моя отбор никой няма да разчита само на стари, минали постижения. Гледаме само и единствено напред - към бъдещето", добави Пенев.

Снимка 304238

Източник: valenciacf.com