"Мнението ми за националния отбор не съм си го променил. Никой не е търсил от БФС, така че няма какво да коментирам поста". Това каза пред "Topsport.bg" старши треньорът на Черноморец Красимир Балъков. Младият специалист сподели мнението си кой трябва да замени Станимир Стоилов.

"Най-важното за новия селекционер е той да говори български, да може да комуникира свободно с играчите, да говори с тях не само за футбол, но като цяло да ги разбира и да е наясно с обстановката в България", каза Балъков.

"Ако селекционерът ще бъде чужденец, то най-добре ще е да знае български. Имена не искам да споменавам. Който и да дойде трябва да говори езика ни. Иначе няма смисъл", категоричен е Бала.

"В другите страни това не е задължително, но там се компенсира с организация и ред. Така че може един треньор да води отбор, без да знае езика. При нас обаче това няма как да стане", каза още Балъков.

"Познавам отлично Лотар матеус и Клаус Топмьолер. За тях мога да ви говоря с часове, но на този етап няма какво дса кажа, след като няма нищо конкретно".