"Стилиян Петров е истинският лидер на националния отбор. Когато сме на лагер, всички се събираме в неговата стая и обсъждаме ситуацията. Той е абсолютен лидер, спечелил си е уважението на всички," така Валери Божинов описа ситуацията в националния ни тим след отказаването на Димитър Бербатов.

Според новия лидер на българското нападение тъкмо Петров е най-важната фигура в тима. Валери изрази надеждата си, че и Димитър Бербатов някой ден ще се върне.

"Може да излъжем Англия на "Уембли". Стоилов знае как да ни нареди. Време е да постигнем нещо повече. От този мач само можем да спечелим. Играеш на най-хубавия стадион, ако вкараш влизаш в историята. Не ни трябва допълнителна мотивация. Но и не трябва да ни е страх от Англия.

"В последния ни мач г-н Стоилов ми каза да стоя под крушата и да чакам своя момент. Той искаше да задържаме повече топката, а не да прибързваме. Аз винаги бързам и искам да вкарам на контра. Имахме сериозен разговор след това със Стоилов," коментира още Божинов пред Ринг.

"Бербатов ни е нужен. С неговата класа, с всичко. На никой не му е приятно да е хулен. Не съм говорил с него, но би било добре да се върне. В България трябва да го защитаваме повече, постигнал е много. В Англия го критикуват, но ние трябва да го зачитаме. Той си знае най-добре дали ще се върне.

"Пак повтарям - Стилиян е най-големият лидер. Той е сърцето, моторът на тима. Той е пример за всички в нашето поколение. Това е истинският капитан на България," не спря със суперлативите играчът на Парма.

Още от интервюто прочетете тук!