Точно 63 минути бяха необходими на Новак Джокович, за да се класира за втория кръг на силния турнир за мъже в Дубай. Сърбинът, който е шампион в турнира за последните две години, победи на старта Микаел Лодра (Франция) с 6:3, 6:3.

Двубоят бе първо за Джокович след триумфа му в Откритото първенство по тенис на Австралия. По всяка вероятност съперник на Ноле във втори кръг ще бъде испанецът Фелисиано Лопес.

С повече от лесна победа в екзотичен Дубай започна и Николай Давиденко. Руснакът разби с 6:2, 6:0 Гилермо Гарсия-Лопес (Испания) за по-малко от час игра. Давиденко показа сигнали, че започва да излиза от кризата, в която попадна през последните месеци. Следващото предизвикателство пред него е повече от сериозно - Томаш Бердих. Чехът, който е номер 3 в схемата, победи вчера в два сета Жереми Шарди (Франция).

По-късно тази вечер на централния корт ще излезе и Роджър Федерер. Швейцарецът, подобно на Джокович, не е играл от края на януари. Първият съперник на „ФедЕкспрес" ще бъде индиецът Сомдев Деварман, който участва в турнира със специална покана от организаторите.