Световният номер 3 Роджър Федерер обяви, че действително мечтае да спечели за седми път Уимбълдън. С подобен успех в Лондон Федерер ще се изравни по брой трофеи със своя идол Пийт Сампрас.

"Мечтая за титла, не мога да отрека това. В последните години загубих на два пъти в четвъртфиналите. Сега искам да се представя по-силно. Може би в тези случаи ме преследваше и малшанс. Може би противниците ми бяха твърде добри. Може би аз не бях на върха на възможностите си. Кой ли знае каква е точната причина за случилото се," анализира Федерер в навечерието на третия за годината турнир от Големия шлем.

"Да спечеля турнира за седми път би било невероятно. Надявам се, че ще мога да направя тази допълнителна стъпка. Да се изравня с Пийт би било абсолютно фантастично постижение. Като млад се възхищавах истински на Пийт," допълни швейцарецът.

Мотивацията за Федерер е допълнителна, тъй като ако той спечели титлата в Лондон, то ще има възможност да изпревари световния номер 1 Новак Джокович в ранглистата.

"Увереността ми е на много добро ниво. Спечелих много турнири, много мачове миналата година и се чувствам перфектно от тази гледна точка. Физически подготвен съм, а това е ключово преди всеки турнир от Големия шлем," смята още Федерер.

30-годишният Федерер стартира в първи кръг на турнира срещу Алберт Рамос от Испания.