Българинът Григор Димитров може да бъде доволен от представянето си на Уимбълдън. Въпреки, че снощи загуби мача си от втори кръг срещу Жо-Вилфред Цонга (Франция, №12), хасковлията остави отлични впечатления с изявите си. След срещата Димитров дълго даваше интервюта, в които разкри за големите си мечти и разочарованието от загубата от Цонга.

„Постоянно чувам за сравненията с Роджър Федерер. Смятам ги за повече от неуместни. Единият е най-великият играч в историята, другият е момче, което е на 64-то място в света", смирено сподели Димитров.

„Всеки иска да играе седмица след седмица. За жалост на този етап мисля, че ми липсва постоянство. Колкото и талант да имаш, той не може да ти спечели мача", каза Димитров. Българинът бе запитан и срещу кого мечтае да се изправи. Отговорът на нашето момче бе категоричен: Роджър Федерер.

„Той (Федерер) е най-великият играч в историята. Мечтая да изиграя поне един мач срещу него. Надявам се, че ще продължи да се състезава още много години", каза още Димитров.

Припомняме, че от началото на годината българинът вече има две победи в основната схема на турнир от Големия шлем - на кортовете в Мелбърн (Australian Open) и тези в Лондон (Уимбълдън). По всяка вероятност с обновяването на ранглистата след 10 дни Димитров ще бележи прогрес, макар и малък.