ЦСКА загуби шансове за класиране в следващата фаза на Лига Европа, след като отстъпи с 1:2 у дома пред Бешикташ. "Червените" изиграха добър мач и могат да съжаляват за поражението, след като допуснаха два нелепи гола в началото на второто полувреме. Запоточни откри резултата в 59-ата минута с глава, а малко по-късно Холошко на празна врата направи 0:2. Резервата Килиан Шеридън върна интригата в мача в 79-ата минута, но за повече "силите" на домакините не стигнаха.

През първата част с уникален пропуск се отличи спрягания за трансфер в редица отбори Спас Делев, който останал сам срещу вратаря на турския тим стреля в аут. Благодарение на успеха турците си гарантираха място на 1/16-финалите в турнира. В последния мач в групата ЦСКА гостува на Порто, който е другият отбор, сигурен за следващия етап. Загубата бе първа за ЦСКА под ръководството на Милен Радуканов.

Мачът на "Васил Левски" започна с лек натиск на гостите от Турция, които владееха повече топката. Първият точен удар дойде в 13-ата минута, когато Фабиан Ернст бе оставен непокрит и от около 20 метра пробва рефлекса на М'боли. Стражът обаче показа класа и изчисти в корнер.

В ответната атака ЦСКА показа зъби. Мишел Платини пусна хитър пас към Делев, който останал сам срещу вратаря на Бешикташ се засуети и загуби владеенето на топката. В минутите до края на полувремето картината на терена не се промени - Бешикташ разиграваше повече топката, а ЦСКА разчиташе предимно на контраатаки.

При една от тях отново Делев показа завидната си бързина и се откъсна от бранител на гостите, но отново не успя да отправи удар. В 34-ата минута отбраната на "червените" допусна елементарна грешка и позволи на Табата да изведе Нобре в наказателното поле, но бразилецът шутира слабо и неточно.

Така когато полувремето вървеше към края си, ЦСКА организира най-добрата си атака. Спас Делев най-накрая "избяга" от засадата и се озова очи в очи в Гьонен, но шутира на около метър в страни от вратата. В продължението на първата част близо до гола бе и Платини, стражът на гостите показа страхотен рефлекс и изби.

Още на почивката наставникът на Бешикташ направи две принудителни смени, като терена напуснаха капитанът Нобре и вратарят Гьонен. Мачът се развиваше напълно равностойно до 59-ата минута, когато Бешикташ откри резултата. Гути центрира от свободен удар към бранителят Запоточни, който с глава матира М'боли. Попадението бе идентично с това от първия мач в Истнабул. Само 5 минути по-късно турците нанесоха втория си удар в мача. Виданов върна топката към М'боли, който се подхлъзна и Холошко на празна врата вкара за 0:2.

11 минути преди края на мача ЦСКА върна интригата. Резервата Килиан Шеридън засече с глава центриране на Спас Делев и намали резултата - 1:2. До края на мача момчетата на Милен Радуканов се хвърлиха в атака, но не успяха да стигнат до желания изравнителен гол. 

ЦСКА - БЕШИКТАШ 1:2

0:1 Запоточни (59')
0:2 Холошко (64')
1:2 Шеридън (79')