Испания и Холандия ще си оспорват Световната титла в ЮАР! Във втория полуфинал "Ла Фурия роха" победи напълно заслужено Германия с 1:0 и се класира на първи финал в историята си.

Испанците доминираха през почти целия мач и можеха да спечелят и с по-голяма разлика. Немците пък така и не успяха да покажат убийствените си контри от предишните мачове и заслужено ще спорят за третото място с Уругвай в събота.

Иберийците взеха инициативата от самото начало. Добро положение се откри пред Вия още в 7-ата минута, но Нойер успя да избие удара му. Пуйол също можеше да се разпише с глава малко по-късно, но и той не сполучи.

След почивката нещата не се промениха много. Немците се бранеха, а испанците редяха атака след атака към вратата на Нойер.

Алонсо опита на три пъти да матира германския вратар с удар извън пеналта, но всичките му шутове излизаха на сантиметри в аут.

Най-доброто положение за Германия пък дойде в 69-ата минута. Кроос остана непокрит в наказателното поле, Йозил го видя и центрира, но ударът на младока бе избит от Касияс.

Само 4 минути по-късно удари часът на Испания. Героят този път се казваше Карлес Пуйол. Капитанът на Барса засече с глава едно центриране от корнер и разпечата немската врата - 1:0!

След гола "фуриите" се дръпнаха в отбрана и заиграха на контри. Немците се опитаха да сътворят нещо, но натискът им бе стихиен и не доведе до нищо опасно. Педро пък изпусна страхотно положение за втори гол. Това обаче остана без последствия и Испания ще спори за титлата с Холандия на 11 юли.

ПРОСЛЕДЕТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ТУК!

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!