Европейският шампион Реал (Мадрид) за малко не стана за смях на своя "Сантяго Бернабеу", след като трябваше да извади топката от мрежата си цели четири пъти срещу уж скромната единайсеторка на Шалке 04, в среща-реванш между двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига.

"Кралете" не успяха дори да се доберат до равенството в мача, който завърши при впечатляващия резултат 3:4!

Това буквално вбеси феновете на "галактикос", които на няколко пъти се видяха принудени бурно да освиркат любимците си, които получаваха гол след гол, позволявайки на гелзенкирхенци да си помислят, че стават за Европа и дори да започнат да правят сметки колко точно гола са им нужни, за да се класират на 1/4-финалите.

Но защо пък да не си правят сметки, като на три пъти повеждаха в резултата, за неудоволствие на чакащия свежо "уво" Карло Анчелоти?

Домакините бяха с аванс от два чисти гола от двубоя, игран в Германия, като това до голяма степен предрешаваше (според тях) и крайния победител от сблъсъка. Гостите пък заложиха на преминалия през Мадрид Хунтелаар и камерунския талант, роден в Германия Чупо-Мотинг в нападение в началото, като желаеха да вкарат ранен гол, за да направят срещата днес интересна.

Това стана факт в 20-ата минута, когато след чудесно извеждащо подаване Фухс се озова лице в лице (макар и под известен ъгъл) с Касияс и буквално го разстреля за 0:1, поставяйки умислено-идиотската физиономия на лицето на Карло Анчелоти.

5 минути по-късно Роналдо засече топката с глава след изпълнение на корнер, връщайки самочувствието на съотборниците си.

Само 5 минути преди почивката обаче бившият състезател на домакините - Клаас-Ян Хунтелаар отказа Сан Икер за втори път в срещата, разписвайки се от близка дистанция за 1:2.

И отново малко по-късно, преди да е дошла почивката, Роналдо вкара и втори гол с глава, този път след перфектно центриране, сочейки с недвусмислен жест на феновете, че трябва да се успокоят.

В началото на втората част Бензема като на шега премина през цялата защита на съперника и вкара за 3:2, карайки Анчелоти временно да се поуспокои, а феновете - да не трошат стадиона.

Едва ли обаче някой бе готов за това, което последва, като в 57-ата минута влезлият като резерва Лирой Зане като по чудо не скъса мрежата зад Касияс, връщайки равенството на таблото - 3:3, а в последните минути на мача Реал бе в ролята на абсолютен аутсайдер, защитавайки се неистово от атаките на Шалке.

Всичко това се увеличи до краен предел, като 6 минути преди края Хунтелаар вкара страхотен "бразилски" гол във вратата на бившия си тим за 3:4, а ако не бяха намесите на Касияс до последния сигнал, Шалке щеше да запише безспорно един от най-впечатляващите си успехи в своята история.

Краят на мача бе посрещнат от целия стадион с бурни освирквания, като някои от звездите на домакините така и не преминаха през обичайната "церемония" със здрависването с футболистите на съперника, а директно се насочиха към съблекалните.

Унижението за Реал обаче бе факт, а крайният резултат - за историята - 3:4!

Ето и избраниците на двамата треньори, с които те започнаха днес:

РЕАЛ: Касияс, Пепе, Арбелоа, Коентрао, Варан, Кедира, Кроос, Бейл, Иско, Роналдо, Бензема

ШАЛКЕ: Веленройтер, Фухс, Хьоведес, Матип, Настасич, Барнета, Нойщедтер, Хьогер, Майер, Хунтелаар, Чупо-Мотинг