Куба донесе много нещастие на волейболна България! Островитяните ни победиха с 3:2 гейма (25:22, 23:25,28:26,28:30, 15:11) и по този начин ни пратиха да спорим за разпределението на местата от 5-то до 8-мо. „Трикольорите" бяха повече от равностойни на своя съперник и дори можеха да се поздравят с победата. Българите обаче не издържаха психически и логично загубиха.

Срещата започна по отличен начин за българите. Мощните атаки на Владо Николов по правата не оставиха никакви шансове за кубинската отбрана. Островитяните не можаха да разберат къде се намират и логично отстъпиха на първото техническо прекъсване с 2:8 точки. След паузата те стабилизираха играта си и бързо наваксаха пасива, като дори успяха да изравнят. В крайна сметка обаче Матей Казийски не бе казал последната си дума и с две фирмени атаки донесе победата в гейма - 25:22.

Вторият гейм започна точка за точка, а нашите съперници си повярваха, че могат да вземат победата. На втората техническа пауза кубинците водеха с 16:10. Краят на гейма бе изключително драматичен и в крайна сметка с горчив привкус за нашия отбор. Българите можеха да го затворят, но елементарна грешка на Тошко Алексиев при една контраатака доведе до точно обратното - 25:23 в полза на Куба.

През третата част българите, раздразнени от загубата на предходния гейм излязоха крайно мобилизирани на игрището. Перфектната ни в този мач блокада буквално отчая кубинците, а Матей Казийски „ковеше" пирон след пирон в противниковото поле. Въпреки отпускането в края на гейма, успяхме да го спечелим с 28:26.

Четвъртият гейм започна както свърши третия - постоянна гонитба в резултата и малко грешки на противника. „Трикольорите" излязоха с минимален аванс на първата техническа пауза, но изоставаха на втората с 15:16. В края на гейма последваха нови критични минути. Кубинците обаче бяха по-съсредоточени и грабнаха успеха с 30:28.

В тайбрека нашите не издържаха психически. Две бързи грешки дадоха аванс на кубинците, които се задържаха на крилете на етусиазма и грабнаха победата с 15:11.