Себастиан Фетел продължи тоталната си доминация от началото на сезона във Формула 1. Световният шампион спечели състезанието за Голямата награда на Турция, след като бе убедителен лидер от старта до финала на "Истанбул Парк".

Втори завърши съотборникът на Фетел - Марк Уебър, който в последните обиколки успя да се справи с ферарито на Фернандо Алонсо.

Именно испанецът е последният, който намери място на почетната стълбичка. След него се наредиха Люис Хамилтън и Нико Розберг. Германецът започна страхотно състезанието, но в крайна сметка не успя да задържи по-челната си позиция. Място в Топ 10 намериха още Дженсън Бътън, Ник Хайдфелд, Виталий Петров и Камуи Кобаяши.

Вторият пилот на Ферари Фелипе Маса отново не успя да намери място в зоната на точките. Бразилецът финишира 11-ти, като в последните няколко обиколки води сериозна битка с Михаел Шумахер.

За 4 състезания от началото на сезона Фетел показва безмилостна форма. Младият германец записа 3 победи и едно второ място, като по този начин недвусмислено обяви намеренията си за титлата. Надпреварата в Турция бе първа в Европа от началото на сезона.

НАЙ-КРАСИВАТА ГАЛЕРИЯ ОТ ФОРМУЛА 1 ВИЖТЕ ТУК!

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ ПРИ ПИЛОТИ И КОНСТРУКТОРИ!