Мечтата на Левски се сбъдна! „Сините" направиха истински подвиг, след като отстраниха Лудогорец на полуфиналите за Купата на България, съобщи Топспорт.бг.

Възпитаниците на Стойчо Стоев победиха разградчани с 1:0 на препълнения до краен предел „Георги Аспарухов". Безценното попадение падна в добавеното време, а негов автор стана Антонио Аниете. Както е известно, първият мач на „Лудогорец Арена" завърши 0:0.

Така Левски ще спори за Купана на България на финала срещу Черно море.

Срещата започна с натиск на Левски. Домакините направиха няколко пропуска, а „орлите" се защитаваха умело и рядко поглеждаха към вратата, пазена от Йоргачевич. Въпреки това именно гостите можеха първи да поведат. В 27-ата минута Стойчев изпусна Марселиньо, звездата на гостите стреля от много малък ъгъл и уцели близката греда, за радост на "сините".

Последва отпускане в домакините, а грешките на защитата се редяха една след друга. До края на полувремето разградчани взеха инициативата и на няколко пъти бяха съвсем близо до откриване на резултатата. В 33-ата минута Белаид бе преодолян елементарно, Марселиньо отне и пусна успоредно на голлинията към Кишада, той преодоля вратаря, но ъгълът стана много малък, а Мисиджан засече и стреля, но Прохазка изби в корнер.

Минута преди края на полувремето, Левски пропусна златен шанс. Мигел Бедоя намери Аниете отляво. Испанецът нахлу в наказателното поле и мигновено асистира към Краев, който стреля, но на няколко метра встрани от вратата. Секунди по-късно домакините искаха дузпа след като Аниете  получи страхотен пас от Веско Минев в наказателното поле, а Владо Стоянов тръгна да го пресреща. Испанецът се строполи на тревата, а Ивайло Стоянов посочи аут, вместо искания от „сините" наказателен удар.

През втората част играта се накъса доста, а с напредването на времето, двата отбора все повече мислеха как да не допуснат гол, отколкото как да вкарат такъв. В 60-ата минута шампионите пропуснаха след центриране от корнер, Минев за малко щеше да си вкара автогол.

В 84-ата минута Марселиньо прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради нарушение на бразилеца. Съдията сметна, че той си е помогнал с ръце в битката с Бедоя за центрирането на Мишо Александров. Последва кинжален шут в долния десен ъгъл, но прозвуча и сигнал от Ивайло Стоянов.

В продължението на мача се стигна до безценното попадение на Левски. Антонио Аниете засече от тъч и отправи мощен удар по диагонала, като не остави никакви шансове на Стоянов за 1:0!

Така Стойчо Стоев си отмъсти на Кирил Домусчиев, който го изгони от Разград като шампион. Бъдещето на настоящия наставник на Лудогорец Георги Дерменджиев в клуба пък става все по-несигурно.При проверки, извършени преди началото на мача, столични полицаи са намерили и иззели голямо количество пиротехнически изделия, укрити на територията на стадиона

Спокойна е обстановката в столицата след приключването на срещата, съобщават от столичната полиция. Служители на СДВР следяха за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на София преди, по време и след мача.

При извършени щателни проверки още преди началото полицаите открили и иззели голямо количество пиротехнически изделия - факли, димки и самоделно направени бомбички - укрити на територията на стадиона.

Десет души, употребили алкохол, не са били допуснати до спортното съоръжение. На други двама футболни запалянковци са съставени актове за носене на забранени предмети при посещение на спортни събития.

Феновете на двата отбора са напуснали стадиона без инциденти. Не са регистрирани напрежение и нарушения на обществения ред и по улиците в района.