Левски победи Академик (Сф) с 1:0 в безкрайно скучен мач от 14-ия кръг на "А" група. Това бе първи успех за "сините" на всички фронтове от 16 октомври насам.

Играчите на Ясен Петров явно бяха подценили съперника и подходиха крайно несериозно към срещата. Все пак си пролича, че отборът е тренирал изпълнение на статични положения, тъй като най-опасните възможности пред вратата на "студентите" дойдоха след заучени изпълнения на ъглови удари.

Точно това се случи в 13-ата минута, когато нисък удар на Гаджев срещна гредата. От тук почти до края на полувремето обаче Левски така и не успя да сътвори нещо кой знае какво пред вратата на Академик. Гостите се бранеха сравнително добре, но в крайна сметка сами вкараха вълка в кошарата секунди преди почивката.

Гаджев пусна хубав пас към Слори, холандецът гардира, но топката му бе избита от защитник на "студентите". За нещастие на гостите обаче, тя попадна точно на крака на Исмаил Иса, който отблизо нямаше как да сбърка и откри - 1:0.

През втората част Левски натисна в търсене на втори гол, който до края на мача така и не падна. От своя страна гостите се опитаха на един-два пъти да проведат малко по-бързи контри, които обаче не доведоха до нищо опасно.

Така Левски спечели една очаквана победа. Играта на "сините" обаче бе под всякаква критика.