Ливърпул спечели голямото дерби на 26-ия кръг във Висшата лига. Ренесансът на мърсисайдци под ръководството на Кени Далглиш продължава с пълна сила, като това бе четвърта поредна победа на "червените" под ръководството на Краля.

Единственото попадение вкара Раул Мейрелеш в култова 69-ата минута. По този начин Ливърпул вгорчи максимално дебюта на бившия си играч Фернандо Торес, който започна като титуляр за домакините, но не успя да направи нищо запомнящо се и бе сменен.

Цял мач на резервната скамейка пък прекара новото попълнение на "червените" Луис Суарес. Двубоят на "Стамфорд Бридж" протече повече от успорвано, като и двата тима имаха своите шансове за победа. Ливърпул като цяло изигра доста умно срещата, а Кени Далглиш избра отново схемата от мача със Стоук, когато на терена пребиваваха трима централни защитници - Карагър, Агер и Шкъртел.

В първите минути положенията пред двете врати почти отсъстваха. Едва след 30 минути на терена започна да става по-горещо. Макси изпусна феноменално положение за Ливърпул. Той получи на задната греда прекрасен пас от Джерард и буквално от 5 метра уцели гредата пред цялата празна зейнала врата. Иванович пък бе близо до гол за Челси.

През втората част обаче стана доста по-интересно. Челси натисна по-сериозно в първите минути, но рядко стигаше до чисти голови положения. Торес имаше една ситуация, но Карагър се намеси отлично. В 69-ата минута дойде и кулминацията в срещата. Джерард центрира отлично една топка, а Иванович и чех не се разбраха. Тя попадна на задната греда, където Мейрелеш от малък ъгъл вкара за 1:0.

До края Челси натискаше, но без да стига до кой знае колко чисти положения. В даденото от съдията добавено време домакините имаха претенции и за дузпа, но така не последва след падане на Бранислав Иванович.