Отборът на "Лудогорец" загуби първата битка с датския шампион "Копенхаген" от 1/16-финалите в Лига Европа. На стадион "Васил Левски" тимът на Георги Дерменджиев допусна поражение с 1:2 от датчаните, съобщи topsport.bg.

Гостите постигнаха двата си гола в началото на двете полувремена, възползвайки се максимално от разсеяността в отбраната на българския отбор.

"Орлите" демонстрираха своето познато лице едва в края на мача и така ще трябва да се постараят доста на реванша след седмица, ако искат да продължат своя "полет" в европейските клубни турнири.

Резултатът беше открит само след минута игра, когато Анисе имаше малшанса да си вкара автогол. Малко след началото на втората част пък Юсеф Туту се възползва от майсторска комбинация на своя тим. Ситуацията за лудогорци можеше да бъде и още по-тежка, ако гореспоменатият не бе улучил гредата в 46-ата минута.

"Лудогорец" напомни за фантастичния си футбол през последните 10 минути на двубоя. Тогава важно попадение за "зелените" реализира резервата Кешеру, озовал се на точното място след първоначален изстрел на Марселиньо. Драмата с марка "Лудогорец" можеше да бъде пълна в 89-ата минута, когато Жоао Пауло пробва своя любим специалитет - удар от далечна дистанция. За съжаление стражът на "Копенхаген" демонстрира своята класа и с мъка отърва датчаните от частичния обрат.

В последната секунда на срещата втори жълт картон получи резервата Ян Грегуш, но поради малкото оставащо време, разградчани не можаха да се възползват от своето числено предимство.

Двубоят днес бе гледан от 14 257 зрители, сред които и сериозна агитка от Дания. Реваншът е след седмица на стадион "Паркен" в Копенхаген.