Селекционерът на националния ни отбор Лотар Матеус не спести критиките си след ремито 2:2 в контролата с Естония. Германецът все пак подчерта, че много от играчите му се намират в подготовка, на което се дължи и по-слабата им форма.

„Не беше най-добрият ни мач. Доволен от играта през второто полувреме и това, че се върнахме два пъти в мача, след като губехме.

През първото имахме доста проблеми, защото играхме много бавно, нямахме агресия, не съм доволен от показаното. Очевидно бе, че на някои им липсва игрова практика, направиха елементарни грешки, нетипични за национални състезатели. Трудно им бе след няколко седмици подготовка и може би на това се дължи накъсаната ни игра", коментира Матеус.

„Ако искаме да постигнем добър резултат срещу Швейцария, със сигурност ще трябва да играем по-добре от днес. Освен това, атмосферата ще бъде различна, играчите ще бъдат по-концентрирани и с повече мачове, което ми дава надежда", обяви още германецът.

„Това което ме притеснява в контролите ни, е че се играят пред 100 човека, което не е хубаво и привично за играчи, които играят пред 20-30 хиляди в клубовете си."

„Нямаше как да използвам всички днес, такъв е регламентът на ФИФА, не признават мача за официален, ако си извършил над 6 смени. Това е последната ни проверка преди двубоя с Швейцария, а многото смени щяха да ни развалят ритъма", завърши Матеус.