Футболните ни национали публично се извиниха за загубата с 0:4 от Англия на старта на квалификациите за Евро 2012. Избраниците на Станимир Стоилов, както и ръководството на БФС, помолиха българските фенове за подкрепа в мача с Черна гора във вторник. Предлагаме ви обръщението на националите без редакция:

Скъпи сънародници,

Квалификациите за Евро 2012 започнаха по възможно най-лошия за България начин.  Всички ние страдаме от резултата, с който загубихме на "Уембли". Страдаме, не по-малко от вас. Квалификациите обаче едва сега започват и поражението от Англия само ни амбицира тройно да покажем, че може да играем много по-добре.

Оттук нататък поемаме по път, по който няма да имаме право на повече грешки. Първото изпитание по този път е във вторник срещу Черна гора на Националния стадион "Васил Левски". Както във всяко изпитание, ще имаме нужда от подкрепа.

Само вие, привържениците на футбола в България, може да ни я дадете. Както сте го правили винаги във важните моменти. Вярваме, че въпреки целия негативизъм и ужасните критики, които се изсипват върху нас, точно вие - истинските фенове на България и българския футбол, ще застанете зад нас и ще ни дадете положителна емоция, с чиято помощ във вторник вечер да победим. Във футбола има победи и загуби. Надяваме се да бъдете с нас и да ни помагате и в двете.

Футболистите и треньорите от националния отбор на България .