България постигна равен 1:1 срещу домакина на Мондиала ЮАР, в контрола на "Орландо Стейдиъм". Селекцията на Станимир Стоилов не показа кой знае каква игра, но отлични прояви на Николай Михайлов на вратата и гол на Божинов не позволиха на "Бафана Бафана" да вземе победа за самочувствие преди старта на Световното.

Двубоят в Йоханесбург започна с тотален натиск на окрилените домакини, които искаха да извадят от положение селекционера си Парейра, който се изцепи, че били по-добри от Бразилия. Михайлов спаси два опасни удара в началото, а веднъж трима се разминаха с топката пред нашата врата, но неизбежното се случи в 21-ата минута, когато Сангвени надскочи българската отбрана при центриране от корнер и откри резултата - 1:0.

Радостта на домакините обаче трая кратко. При една от малкото си смислени атаки в мача родните национали стигнаха до гол. Пеев пусна много добър пас към Божинов, който си пое топката и без забавяне простреля вратаря Куне - 1:1. След това Михайлов се намеси добре веднъж, а Сангвени пропусна да вкара втори гол с глава.

През второто полувреме темпото на игра рязко спадна, а Парейра така и не пусна в игра звездите на тима си Макарти и Пиенар. В 55-ата минута Попов и Божинов отстъпиха местата си на Камбуров и Рангелов, които обаче не създадоха грижи на Куне. С напредване на времето и двата отбора се задоволиха с ремито. Резервите на ЮАР се поразкършиха преди Мондиала, а равният резултат оправда разходката до Африка на "лъвовете"

ВИЖТЕ РАЗВОЯ НА МАЧА