Бешикташ победи ЦСКА с 1:0 в турнира Лига Европа. Загубата беше изключително нещастна за „армейците", които се представиха на ниво и противно на очакванията можеха да си тръгнат дори и с 3 точки от Истанбул.

В началото на срещата Бешикташ се опита да наложи характерния домакински натиск, но не успя да го стори. Многото индивидуални грешки при пасовете и добрата игра на българската защита не позволиха на турците да притиснат ЦСКА в собствената им половина.

Първата по-сериозна заплаха за вратата на Мболи дойде в 7-ата минута, когато след отличен пас на Ернст, Холошко стреля над напречната греда. В следващите минути „армейците" също се опитаха да затруднят турския вратар Арикан, но ударите на Маркиньос и Нелсън не намериха целта. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

След почивката футболистите на Бернд Шустер успяха да попритиснат българите, но така и не се стигаше до големи заплахи пред Мболи. В 50-ата минута Нелсън бе оставен на отлична позиция, но силният му шут бе отразен от Арикан.

След влизането на звездата Рикардо Куарешма, „черните орли" увеличиха оборотите. В 69-ата минута се получи и най-критичното положение пред вратата на Мболи. Тогава Нобре стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран от Виданов.

2 минути по-късно Килиън Шеридън можеше да донесе радост на феновете на „червените", но се засуети в наказателното поле и загуби топката.

Най-лошото се случи в края на срещата. В 89-ата минута Фабиан Ернст засече с глава едно центриране от фаул и вкара във вратата на Мболи за крайното 1:0.

СТАТИСТИКА И СЪСТАВИ