Ливърпул успя да победи Стоук Сити. Поредната победа на мърсисайдци дойде и при официалния дебют на Луис Суарес с екипа на тима. В него уругвайският нападател дори успя да се разпише при победата с 2:0.

Ливърпул започна с доста алтернативна тактика. На терена се подвизаваха трима централни бранители в лицето на Кириякос, Агер и Шкъртел, а атаката се водеше от Кайт. Зад него пък действаха завърналият се Джерард и Раул Мейрелеш. Срещата започна силно за Ливърпул.

Момчетата на Кени Далглиш натикаха съперника си в половината му още от самото начало на срещата. Джерард изпусна изгодна ситуация за гол. Дирк Кайт също пропусна, а Глен Джонсън пропусна с глава най-чистото положение за гол за домакините. Гостите пък погледнаха едва на 2-3 пъти към вратата на съперника си.

През втората част официалния си дебют за Ливърпул записа новото попълнение Луис Суарес. Още преди той да влезе обаче мърсисайдци поведоха в резултата. Стивън Джерард изпълни пряк свободен удар, коженото кълбо се отклони от защитник на Стоук, след което попадна в Кирякос, който намери Раул Мейрелеш и португалецът вкара третото си попадение за сезона и откри резултата - 1:0.

В 79-ата минута Ливърпул окончателно реши мача. Суарес получи отличен пас зад защитата, измъкна се очи в очи със стража на гостите и го преодоля, а след това на празна врата отправи топката към нея, а Уилкинсън си я довкара. Голът обаче бе записан на сметката на Суарес. Гостите отвърнаха с няколко изгодни ситуации, дело осново на Карю, но силите им не стигнаха дори за почетно попадение.