32-годишният столичанин Николай Николов спечели републиканската титла по културизъм в категория до 90 килограма и стана абсолютен шампион на държавното първенството по бодибилдинг в Благоевград преди дни.

Българинът Румен Кънчев №1 на най-голямото състезание за мъжка физика в Англия

Българинът Румен Кънчев №1 на най-голямото състезание за мъжка физика в Англия

Преди това е тренирал футбол в Локомотив (София)

Това е първото състезание на Николов в категория до 90 килограма, до сега той се е състезавал само в по-долната до 80 килограма, където става 4 пъти шампион.

Николай Николов започва да се занимава с културизъм през 2010 година, но страстта му към този спорт се заражда още в 6-ти клас, когато учителят му по физическо възпитание Иван Николов му казва, че има данните да се развива в точно този вид спорт.

Така малко по-късно съдбата го среща с Дани Драганички, треньорът под чието ръководство за първи път вдига шампионска купа.

Снимка 447318

Източник: trener.bg

За последните си успехи той благодари изцяло на сегашния си треньор Мартин Русанов. По средата на подготвителния период, преди състезанието в Благоевград получава сериозно хранително натравяне, което за малко да възпрепятства участието му в надпреварата.

По думите му обаче въпреки трудностите, през които преминава, успява да се мобилизира и да излезе уверен на сцената. Безапелационно преборва жестоката конкуренция и добавя към постиженията си още 2 титли, които определя като безценни.

Върховият момент в живота на всеки човек е този, в който всички негови мечти се сбъдват, категоричен е Николов. Атлетът посвещава почти цялото си време на тренировките в залата, но е на мнение, че човек няма как да постига резултати, ако не е готов на компромиси.

Снимка 447317

Източник: trener.bg