Най-добрата българска тенисистка започна с победа участието си на Откритото първенство по тенис на Австралия. В мач от I кръг пловдивчанката надви с 6-4, 3-6, 6-3 французойката Полин Пармантие.

Мачът започна отлично за Пиронкова, която след един пробив и много стабилна игра в сервис-геймовете си поведе в резултата. През втория сет обаче играта на Цвети рухна и нашето момиче загуби инициативата на корта, с което допусна и изравняване на резултата.

Решителният трети сет започна с ранен пробив на Пармантие, което допълнително влоши ситуацията на Пиронкова. Нашето момиче обаче намери сили не само да върне пробива, но и деа направи още един такъв и в крайна сметка след 6-3 в третия сет се поздрави с успеха.

Пиронкова и Парментие записаха по 2 аса в двубоя, а българката успя да реализира 5 от 7-те си брейкпойнта, докато французойката - 4 от 8.

Във II кръг Пиронкова ще се изправи срещу румънката Моника Никулеску, която разби с 6-0, 6-3 Тимеа Бачински. До момента в кариерата си Пиронкова е достигала 5 пъти до втори кръг в Мелбърн, но никога не е преминавала това стъпало.