ЦСКА записа шеста поредна победа над Левски в мач за първенство. „Червените" този път разгромиха съперника с 3:0 и направиха важна крачка към мечтаната 32-а титла.

Два гола до почивката реализираха Тони Силва и Серджиу Буш, а в края на мача се разписа и резервата Борис Галчев.

В заключителните минути на първата част Левски осъществи натиск и стигна до 2-3 чисти положения. Аниете и Бедоя обаче, останали сами срещу Дивиш, не успяха да го преодолеят.

Иначе срещата до последно бе под въпрос заради обилния снеговалеж над столицата. Все пак главният съдия Ивайло Стоянов и делегатът на мача решиха, че мач ще има и срещата се проведе, макар и с леко закъснение.

Благодарение на успеха момчетата на Стойчо Младенов отново са на върха, след като събраха на сметката си 32 точки, с 10 повече от преследвачите от Лудогорец и Литекс. Левски е шести с 21 точки.

Както News.bg съобщи по-рано, близо пет часа преди мача ЦСКА - Левски органите на реда арестуваха и отведоха в столични полицейски управления 55 души, тръгнали рано-рано към Националния стадион.

Съобщава се, че към края на мача феновете на Левски са чупили седалки и части от загражданията и се опитали да нахлуят на терена, а после - и да щурмуват автобуса на отбора, ядосани от представянето му. Само солидното полицейско присъствие е гарантирало края на срещата и е предотвратило по-големи сблъсъци.

Общо 70 души са отведени в полоицията, съобщиха от МВР.