Литекс срещу Локомотив (Пловдив) е дербито на полуфиналите за Купата на България. В другия мач хитът в турнира Септември (Симитли) приема лидерът в „А" група Лудогорец. Това отреди тегленият днес жребий.

Мачовете по програма са на 11 април, но от ПФЛ признаха, че единият двубой може да бъде изтеглен за 12 април,по желание на телевизията, която държи правата за турнира.

„Ние искахме да избегнем Септември. Познавайки манталитета на българските играчи, знам, че една евентуална загуба от втородивизионнен тим ще боли много повече и ще се преживее тежко. Питайте играчи и треньори на ЦСКА как се чувстват сега. Те подцениха съперника и създадоха проблеми, които трудно ще преживеят. Искахме да сме домакини, но не стана. Нашата цел е да стигнем през Купата в евротурнирите", коментира пред Topsport.bg почетният президент на Локо (Пд) Христо Бонев.

„Вярно е, че Септември е най-неудобният съперник. Трябва да подходим с уважение към отбора. Неудобен терен, неудобна публика... Ще хвърлим всички сили, за да елиминираме този противник и да играем на финала", заяви представителят на Лудогорец Методи Томанов.