ЦСКА постигна ценна победа с 2:1 при гостуването си на Клифтънвил и с общ резултат 5:1 се класира напред. „Армейците" очевидно бяха отишли на разходка в Северна Ирландия и могат да бъдат благодарни на късмета и ниската класа на съперника си за това, че не загубиха мача.

Колкото и да е странно, в първите минути на срещата домакините натиснаха ЦСКА и можеха да стигнат до гол още в 5-ата минута. Тогава топката попадна в Катни, който моментално стреля, но от главата на Виданов кълбото излезе в корнер.

„Армейците" очевидно не се притесниха от амбицията на своя съперник и продължиха с безидейната си игра в предни позиции. Все пак в 39-ата минута Спас Делев можеше да накаже Конъли, но мощният му удар разтресе напречната греда.

Старата приказка „като не вкараш, ще ти вкарат" се сбъдна в 42-ата минута. След колективна грешка на отбраната на българския отбор и нелепа изява на Караджов, Бойс мушна топката във вратата за радост 250-те фена на Клифтънвил.

През втората част „червените" малко се позасрамиха и се опитаха да играят по-офанзивно, но до опасни положения така и не се стигаше. Комичните отигравания на „звездите" на ЦСКА в центъра на терена поизнервиха иначе спокойния Павел Дочев, който не спря да крещи до страничната линия.

В 64-ата минута „армейците" получиха още един бонус - Донахи си изпроси набързо два жълти картона и напусна терена преждевременно. Само 5 минути по-късно това даде резултат, когато удар на резервата Руи Мигел срещна гредата.

Все пак, българите стигнаха до своето в края на срещата. В 85-ата минута друга резерва Томи Костадинов проби през центъра на терена и с удар от 23-24 метра препарира Конъли. Само 3 минути по-късно Маркиньос вкара втори гол с глава след колективна грешка в защитата на аматьорите и така ЦСКА обърна резултата.

СТАТИСТИКА