Холандия почти сигурно ще играе на 1/8-финалите в ЮАР, след като победи с 1:0 Япония във втори мач от група Е. "Лалетата" имаха игрово предимство през почти цялото време, но атаките им се разбиваха в прекрасно построената защита на азиатците.

Играчите на Такеши Окада често се бранеха с 10 души и залагаха на много тичане. На атаките в оранжево пък им липсваше острота и скорост.

След почивката картинката на терена не се промени особено, докато не дойде 53-ата минута, когато падна и единственият гол. Снейдер стреля извън наказателното поле, а вратарят Кавашима сякаш скочи твърде бързо, топката го подлъга, удари се в ръцете му и се оплете в мрежата.

След това попадение японците вече нямаха избор и започнаха да атакуват повече. Това отвори празни пространства в отбраната им и на два пъти в последните минути резервата Ибрахим Афелай  излезе сам срещу вратаря Кавашима, но и двата пъти стражът спечели прекия двубой.

Едва в даденото от рефера продължение Япония успя да стигна до първи по-опасен удар чрез Тамада, но шутът му мина над гредата.

Така "лалетата" вече са с 6 точки и само чудо може да ги спре от участие на осминафиналите.

СЪСТАВИ И КОМЕНТАР ПО МИНУТИ - ТУК!