Доскорошният национален селекционер Станимир Стоилов изрази пред "Topsport.bg" мнението си за предстоящата евроквалификация между Уелс и България.

"Иска ми се ние първи да вкараме гол. Не знам дали ще има много голове, но тази среща е стратегическа и за двата отбора. Според мен който първи отбележи ще има психологическо предимство", започна анализа си Мъри.

"Не смятам, че Матеус е прибегнал до странен избор в първия си мач начело на националния отбор. След като крайните защитници Станислав Манолев, Живко Миланов и Веско Минев са контузени е съвсем нормално на тяхно място да повика футболисти от нашето първенство, които имат сходни функции.

Така, че не смятам изборът му за случаен. Той си преценя кои футболисти за кои постове да вземе и си носи своята отговорност. Матеус преценя дали това да са играчи, които се състезават у нас или в чужбина. Хубаво е, че се ръководи от принципа в отбора да вземат участие футболисти, които в момента са в добра форма", каза още Мъри пред "Topsport.bg".

"Разбира се Матеус тепърва ще види в по-голям мащаб националния отбор. Да не забравяме, че той дойде малко на пожар и все още му липсва време за оглед на капацитета на футболистите ни, които играят тук и извън България. И Уелс, подобно на нас, имат проблеми в атака. Който на терена по-бързо ги реши ще вземе мача. Надявам се това да бъдем ние", заяви Стоилов.