Реал (Мадрид) приема тази вечер големия си съперник Барселона в очакваното с огромен интерес трето „Ел Класико" за месеца. За разлика от предишните два случаи, в които победител не бе излъчен (1:1 за първенство и 0:0 за Купата на Краля), сега двубоят е за Шампионската лига, което покачва допълнително напрежението.

Красноречиво за това говори и фактът, че дори сдържаният Хосеп Гуардиола не успя да запази самообладание и изригна на снощната си пресконференция, казвайки няколко откровени псувни. Няма как да е друго, след като залогът от следващите два сблъсъка между Барса и Реал ще определят единия финалист в най-силния клубен турнир в света.

Като цяло двата отбора нямат сериозни кадрови проблеми преди днешния мач. В лагера на домакините аут са Сами Кедира, Фернандо Гаго и Педро Леон. За каталунците пък няма да играят Ерик Абидал, Боан Къркич и Адриано. Под въпрос до последно ще бъде Андрес Иниеста. Полузащитникът е измъчван от травма в прасеца на десния крак, но все пак се очаква да бъде вдигнат за важния сблъсък.

Наставникът на Реал Жозе Моуриньо ще трябва да намери правилната рецепта и да успокои своите преди мача,, тъй като някои от най-добрите му играчи „висят" с картони и при предупреждение тази вечер ще пропуснат реванша на „Камп Ноу". При това става въпрос не за кого да е, а за Кристиано Роналдо, Анхел Ди Мария, Серхио Рамос и Раул Албиол. Коренно различно е положението в Барса, където всички са „изчистени" от евентуално наказание.

Какво казва статистиката и вероятни състави на двата отбора - вижте ТУК!