Всичко около телевизионните права на "А" група вече е уредено. Това е една от големите новини след завършили днес Изпълком на БФС.

Както е известно, прякото предаване дори на Вечното дерби между Левски и ЦСКА бе до последно под въпрос. Причината бе, че телевизията, притежател на правата за "А" група (преди pro.bg, сега bTV Action), не бе превела договорените в контракта суми.

"С телевизионните права всичко вече е уредено, шампионатът ще се предава. Разбрали сме се дължимата сума да се изплати на 3 транша. Първият ще бъде преведен до края на тази седмица, останалите два - до края на април", обяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

Телевизията има претенции за обезщетение в размер на 200 000 лева, заради мача от шестия кръг между Черноморец и Сливен. Тогава двата отбора обърнаха домакинствата си, но тъй като на стадион "Хаджи Димитър" осветление няма, мачът изпадна от "прайм тайма" на Pro.bg.

"Поставен е срок, Черноморец да докаже,че ремонтът на стадиона, заради който се наложи смяна на домакинствата, е бил инцидентен и че клубът нямат вина. Телевизията пък трябва да докаже че е бил преднамерен. Чак тогава ще стане ясно, дали ще има неустойка", заяви по въпроса Михайлов.