Сагата с новия селекционер на българския национален отбор по волейбол завърши днес. Управителният съвет на федерацията се събра на заседание, както бе анонсирано миналата седмица, на което избра новия треньор.

Както е известно, Радостин Стойчев, напусна след като ни класира за Олимпиадата, тъй като не бе изпълнено искането му президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров да си подаде оставката.

Членът на УС Петър Кънев обяви, че Найден Найденов ще води националите до края на Олимпийските игра в Лондон, като след това ще бъде назначен нов треньор.Найденов води отбора и в мачовете от Световната лига в Аржентина и Португалия.

Считаше се, че основни кандидати за поста на Стойчев бяха доскорошният му помощник Камило Плачи и Мартин Стоев.

Италианецът обаче е изпратил и-мейл, с който е уведомил хората от БФВ, че все още не се чувства добре здравословно и чака да излязат резултатите от различни изследвания, преди да реши как да продължи лечението си.

Членовете на УС чрез тайно гласуване, са предпочели Найденов пред Стоев. Не бе разкрито, с колко гласове е спечелил Найденов.

Самите играчи предпочитат да ги води Камило Плачи, като това бе признато в прав текст от капитана Влади Николов. Отказалият се Матей Казийски пък нарече  Стоев „слаб треньор" и отказа да преосмисли решението си за напускане на отбора, ако той е под ръководството на българина.