Старши треньорът и председател на Ботев (Пд) Марин Бакалов изрази оптимизъм в предстоящото гостуване на "канарчетата" на Нефтохимик в мач от последния есенен кръг в Югоизточната "В" група.

"Интересува ни само победата в Бургас. Вярвам, че ще стане страхотен мач. Ботев и Нефтохимик се радват на огромна популярност и любов от привържениците си, затова очаквам стадион "Лазур" да счупи рекордите по посещаемост на мач от "В" група.

Нефтохимик наистина е много стойностен отбор, въпреки че сериозно изостават от нас в класирането", сподели Бакалов на брифинг преди дербито, предаде кореспондентът на Topsport.bg.

За мача специалистът ще бъде лишен от услугите на централния нападател Иван Площаков, който повреди менискус и му предстои операция. Под въпрос е и халфът Светослав Асенов. Травмата на тарана Димитър Байрев е отшумяла. След мача в Бургас "канарчетата" ще продължат да тренират до 15-ти декември.

Приблизително до тогава ще стане ясно кога ще се учреди Акционерното дружество на пловдивчани, пожелани от банкера Цветан Василев. "По въпроса се работи и феновете трябва да бъдат спокойни", увери Бакалов.