България записа четвърта поредна победа в група „А" на Световната лига. Нашите взеха втори успех над Аржентина, този път с 3:1 гейма (17:25, 25:19, 25:21, 31:29).

Успехът дойде много трудно и не без съдействието на главния рефер, който ни направи два откровени подаръка в решителни моменти на последния гейм. Това обаче едва ли ще помрачи радостта сред играчите на Камило Плачи, които измъкнаха важни три точки. За капак пък пристигна и добра новина от Франция, където поляците отново загубиха с 2:3. Това дава сериозни шансове на „лъвовете" да се борят за някое от първите две места в групата.

Първият гейм започна зле за нас, а аржентинците сякаш се бяха събудили. Те поведоха с три точки на първата техническа пауза и запазиха аванса си и на втората. Последваха четири безответни точки за „гаучисте", които доведоха нещата до 20:14, а оттам за гостите бе лесно да затворят гейма с 25:17.

През втората част нещата се обърнаха и след първото техническо прекъсване успяхме да натрупаме повече солидна преднина от 6 точки. В края на гейма нашите се отпуснаха и от 22:12, резултатът стана 22:16, но в крайна сметка го взехме. България поведе в началото на третия гейм, но Аржентина доведе нещата до 16:16.

Последваха 6 поредни точки за нашите, последните три от които дело на Алексиев за 22:16, а след това логично се стигна и до крайното 25:21. Най-равностойна бе последната част. Аржентина поведе с 3:0, но успяхме да обърнем до 8:7. Играта продължи да върви точка за точка до 22:20 за гостите. В този момент се намеси реферът, който ни подари точки за 24:24, въпреки че топката закачи пръстите на Скримов и излезе в аут.

Същата картинка се повтори и при 29:28 за Аржентина, като отново съдията ни удари явно рамо. След тези два подаръка нашите все пак успяха да вземат гейма, а от там и мача.

БЪЛГАРИЯ - АРЖЕНТИНА 3:1 (17:25, 25:19, 25:21, 31:29)

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев - Теодор Салпаров-либеро

АРЖЕНТИНА: Лучано Де Чеко, Бруно Романути, Федерико Перейра, Пабло Бенголеа, Пабло Крер, Себастиан Соле - Алексис Гонзалес-либеро