От известно време насам милиардерът Илон Мъск си позволява определени волности в публичното пространство, които изглежда му костват доверието на инвеститорите и колегите му в Tesla.

Наскоро СЕО-то се появи като гост в популярния американски подкаст на Джо Роган, където, освен че предложи гледната си точка относно края на света и човешката цивилизация, Мъск си дръпна от цигара с марихуана, намекна, че може би живеем в симулирана вселена и ни просветли за силите на изкуствения интелект.

Според собственика на SpaceX и Tesla, в бъдеще ще станем свидетели на едно от следните явления - или човешкият вид ще изчезне, или ще се "слеем" с изкуствения интелект.

Мъск твърди, че в недалечното бъдеще ще можем да добиваме свръхчовешки интелектуални и когнитивни способности посредством машините.

Той се надява и вярва, че изкуственият интелект ще допълни и обогати съществуването ни. Въпреки това изтъква и опасностите.

Заедно с Джо Роган Мъск обсъди и теорията, че реалността ни представлява симулация, наподобяваща тази, която братята (тогава - сега са сестри) Уашовски предлагат в трилогията на "Матрицата".

Всички тези нестандартни теми, както и няколко други, бяха съпроводени от запален джойнт, от който Мъск си дръпна само веднъж, без да гълта.

Падението на Илон Мъск

Падението на Илон Мъск

Какво се случва с милиардера

След тази случка главният счетоводител на Мъск е прекратил отношенията си с него, а акциите на Tesla са паднали до най-ниската си стойност от 2016 г. насам, пише Fortune.

Самият счетоводител твърди, че причината да напусне е именно негативното внимание, което Tesla привлича през последната година.

Най-трудната година в кариерата на Мъск

Най-трудната година в кариерата на Мъск

И най-добрите минават през лоши периоди

Анализатори от брокерската фирма Consumer Edge пък са на мнение, че бордът на Tesla е крайно време да предприеме по-значителни мерки спрямо поведението на шефа си.

Е, ако не друго, поне си има младо гадже уважаемия г-н Мъск.

Илон Мъск и младото му гадже станаха за смях

Илон Мъск и младото му гадже станаха за смях

Ето къде е проблемът