На 2 октомври разбрахме, че Доналд и Мелания Тръмп са дали положителни проби за коронавирус. Американският президент премина през кратък курс на лечение в болница, докато Първата дама си остана в Белия дом. Подробности за състоянието й обаче така и не разбрахме.

Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и положителните им проби за COVID-19

Доналд и Мелания Тръмп с коронавирус

Какво знаем за състоянието на президента

В началото на седмицата стана ясно, че Първото семейство на САЩ вече са излекувани от COVID, а в последствие се е установило, че и синът им Барън също е бил заразен, но е останала безсимптомен.

От офиса на Белия дом разпространиха изявление, в което се твърди, че Мелания е била притеснена най-вече за сина си, особено след втората му проба, която се е оказала положителна. Но той е "здрав и силен тинейджър" и така и не е развил признаци на заболяването.

Снимка 500787

Източник: GettyImages

Днес Мелания смята, че е станало по-добре, като и тримата със съпруга и мъжа й са се заразили едновременно, за да могат да се грижат един за друг и да бъдат по-силни.

За себе си госпожа Тръмп разкрива, че не е стигнала до болнично лечение и е имала само леки симптоми, които обаче са я ударили изведнъж като "влакче на ужасите" - болки в тялото, главоболие, кашлица и сериозна умора.

Снимка 498900

Източник: GettyImages

Тя също така поясни, че е разчитала предимно на естествени средства, за да се изчисти от вируса - витамини и здравословно хранене, което вероятно значи, че така и не се е наложил прием на лекарства, предава Daily Mail.

Мелания Тръмп, Стефани Уолкъф, Melania and Me и делото срещу бившата служителка на Първата дама

Какво става, когато някой се изправи срещу Мелания

С Първата дама шега не бива

Мелания не пропусна да спомене и всички негативни коментари по адрес на нея и семейството й след обявяването на диагнозата. Тя го отдаде на наближаващите избори и благодари на всички, които са се молили за здравето на семейство Тръмп. Обеща и скоро да се върне към публичните си ангажименти, но не уточни точно кога.