Тя е момичето с голямата усмивка, което пее навсякъде и по всяко време. Животът й е музика, но ако обстоятелствата не се бяха стекли по този начин, вероятно сега щеше да се занимава с биология, по която залита от малка.

Но съдбата си знае работата. Преди четири години Михаела Маринова се качи на сцената на "Х фактор", а днес е сред най-актуалните българските поп изпълнители. Първата й среща с музиката обаче е много по-далеч във времето. Вокална школа, уроци по пиано и цигулка - така животът й минава по ноти и в преносен, и в буквален смисъл.

В последната си песен "Tiempo" Михаела за първи път пее на английски и малко на испански. Идеята е песните, които изпълнява, да достигнат до още по-голяма публика и извън България. "Всеки изпълнител мечтае за световната сцена, това е нещо естествено, и чувството да те харесват различни публики от различни краища по света, със сигурност е невероятно", казва тя.

Снимка 394493

Източник: Virginia Records

А покрай мечтите за международен успех се покрадва и още една, доста смела - дует с Ариана Гранде. Но Михаела не само мечтае, а и работи. Днес, след участието си в "Х фактор" и в "Като две капки вода", тя не се чувства като в постоянно състезание. "По-скоро се старая да се развивам и да бъда в крак с всичко, случващо се в сферата на музиката, не само тук, но и в световен мащаб."

Затова и напоследък от сутрин до вечер е с живите изпълнения на най-актуалните имена на световната музика в момента. А ако я накараме да си припомни своя най-вълнуващ момент на сцената, веднага изстрелва: "Когато бях заедно с Джеймс Артър!"

Оттогава минаха няколко години и онова, на пръв поглед, срамежливо момиче се превърна в красива жена. Дали тогава дълбокото нагазване в шоубизнеса е изискало промяната във визията й? Не, по-скоро нещата са се случили по естествен начин, защото просто е пораснала и вече не е ученичка.

Новият си стил Михаела определя като спортно-елегантен, а начинът, по който изглежда във видеото към "Tiempo" за нея е романтичен, но не и провокативен. За постигне тази визия, тя се доверява на Антония Йорданова за тоалетите, на Стоян Кунев за косата, и на Алина Манова - за грима. "Получи се точно, както си го представях."

Какво е да си на 20 и толкова известен?
Чувствам се щастлива и удовлетворена от постигнатото дотук.

Как се печелят 140 хиляди последователи в Instagram, освен с музиката, която правите?
Приятно е да споделям с феновете си как преминава всеки мой ден, придружен от приятни моменти от ежедневието. Старая се да отговарям на всички и да създавам по-близък контакт, защото феновете са всичко.

Музикално състезание, предаване за таланти, няколко хита. Какво още да очакваме от Михаела Маринова?
Още мнооого хитове, естествено. А може и нещо по-голямо... но ще го запазя в тайна.