Конър Макгрегър безспорно е атлет от световна класа и притежава възхитителна физика, която му позволява да сваля противниците си само с по един удар.

Ирландският ММА шампион вече повече от година и половина не е стъпвал в октагона, но се очаква това да се случи в идните месеци, когато най-вероятно ще се бие с Кхабиб Нурмагомедов.

Напоследък в мрежата се появяват клипчета и снимки от тренировки на Конър, което накара специалистите в областта отново да започнат да говорят за стила и подготовката му.

Един от малкото проблеми, които Макгрегър има в спорта, е липсата на въздух и задъхването в по-късните етапи на двубоите, като мнозина се чудят защо това е така, при все че ирландецът винаги изглежда във феноменална форма.

В подкаст на Джо Роган от тази седмица, ММА боецът Фирас Захаби хвърли светлина по въпроса и обясни, че проблемът на Макгрегър е генетичен и се дължи на начина, по който мускулите му абсорбират кислород.

Захаби отбеляза, че мускулните влакна на ирландеца могат да произведат голямо количество енергия за малко време, но потокът от кислород намалява при по-продължително натоварване.

Това е нещо напълно нормално и всъщност е причината Макгрегър да има толкова сила в ударите си. Повечето от двубоите на Конър са приключвали още в първи рунд, точно защото ирландецът е способен да нанесе много и силни удари в началото на мача.