Имало едно време едно далечно царство с една зла кралица. Злодеида (Анджелина Джоли) се наричала тя и властвала над магическия свят на феите. Но имало и още едно царство - също толкова далечно, в което живеела Аврора (Ел Фанинг), добрата принцесата на хората. Двете се изправили в ожесточена война, породена от алчността на бащата на Аврора, подтикнала го да тръгне срещу феите.

Естествено, Злодеида, кралицата на феите, получила своето отмъщение, но се случило и нещо съвсем неочаквано: тя обикнала своя враг Аврора и я взела под крилото си.

Точно там ни остави версията на "Спящата красавица", която Disney ни разказаха през 2014 г. с "Господарката на злото".

Снимка 448107

Източник: Forum Film Bulgaria

Пет години по-късно режисьорът Йоаким Рьонинг ни среща с Аврора - отново невинната, добра и наивна, но вече пораснала. Тя живее при своята кръстница Злодеида и е станала принцеса на Блатото.

Животът й обаче е на път да се промени. След като приема да се омъжи за принц Филип (Харис Дикинсън), на Аврора ѝ предстои да застане начело на царството на хората.

Но Злодеида не е съгласна с тази сватба. С пленителната си красота, острите си скули и приказните си криле, злобната (по особено чаровен начин) и строга кралица като че ли е и единствената пречка пред двамата влюбени.

Снимка 448092

Източник: Forum Film Bulgaria

За да стопят ледовете между двете семейства, крал Джон (Робърт Линдзи) и кралица Ингрит (Мишел Пфайфър) - бъдещите свекър и свекърва, канят Аврора и Злодеида на вечеря в двореца. Целта: да отпразнуват не само съюза между двамата млади, но и примирието между двете царства. Срещата обаче води до невъобразими последици.

На вечерята кралица Ингрит се държи невероятно провокативно към Злодеида, която ревностно пази и обича своята Аврора. Толкова, че накрая злата фея изгубва контрол. И точно в този момент се случва нещо напълно неочаквано: крал Джон изпада в нещо като вечен сън. Кралица Ингрит обвинява Злодеида, че е проклела съпруга й, точно както е направила и с Аврора.

Снимка 448087

Източник: Forum Film Bulgaria

Бясна, че принцесата не вярва в невинността на кръстницата си и не иска да тръгне с нея, Злодеида напуска замъка. По пътя към своето царство е тежко ранена от човек на кралица Ингрит. Кралицата на феите пада на дъното на реката, но малко преди да се срещне със смъртта, се случва нещо неочаквано.

Злодеида е спасена от Конал (Чиуетел Еджиофор), който й показва, че не е единствена на Земята. Съществува мистериозен свят на тъмните феи, които се крият, за да не бъдат избити от хората. И Конал е техният безстрашен предводител, който, за разлика от хората, е радетел на мира между двата свята.

Снимка 448093

Източник: Forum Film Bulgaria

Междувременно става ясно, че кралица Ингрит не е тази, за която се представя. Всъщност, без знанието на сина и мъжа си, тя тайно е подготвяла коварен план: с цената на всичко да използва сватбата между Аврора и Филип, за да унищожи завинаги всички магически създания и да си присвои кралството им.

Така започва и битката за контрол на световете на хора и феи, в центъра на която се озовават Ингрит, Аврора и Злодеида. И точно тук си задаваме и въпроса дали този път ще видим заветното "и заживели щастливо и доволно"...

Премиерата на "Господарката на злото 2" е на 18 октомври