41 000 участника се събраха на най-голямото годишно събитие в Сан Франциско - Oracle OpenWorld, съобщиха от компанията.

Между 22 и 26 октомври 2006 г. клиенти и партньори на световния софтуерен гигант се срещнаха на традиционния OpenWorld, провеждан от компанията всяка година.

Това беше и най-многобройното събитие от всички такива, провеждани досега. Още около 100 000 човека са участвали в конференцията онлайн.

По време на събитието беше обявен и най-новият софтуерен продукт на компанията - Oracle WebCenter Suite. Той е изцяло нов компонент от Oracle Fusion Middleware.

Новото приложение ще подобри и улесни работата на служителите, обработващи информация, като им предложи унифицирана, контекстуална платформа, предлагаща пълен набор от корпоративни услуги.

Тя включва уеднаквена среда за работа, която гарантира потребителски достъп до серия от възможности - бизнес приложения, структурирано и неструктурирано съдържание, бизнес анализи, корпоративно търсене, бизнес процеси и комуникационни услуги.

Oracle WebCenter Suite ще предложи първата интерактивна среда, която премахва границите между уеб-базираните портали, корпоративните приложения и Web 2.0 технологиите. Това решение е проектирано с отворена и базирана на стандарти архитектура и ще се превърне в основната потребителска среда за Oracle Fusion Applications.

По време на Oracle OpenWorld беше обявено, че 9 000 водещи независими софтуерни доставчици, дистрибутори и системни интегратори поддържат Oracle Fusion Middleware. Партньорската поддръжка е изиграла решаваща роля за световното разпространение на Oracle Fusion Middleware, заявиха от Oracle.