Патентното ведомство на САЩ е издало документи на авиопроизводителя Airbus за устройство, което очевидно ще се използва след време в самолетите на компанията с висок клас оборудване, съобщава технологичният портал PixelMedia.bg. Става въпрос за шлем за забавление, който дори ще има възможност за пресъздаване на виртуална реалност.

 

Идеята се крие зад не толкова футуристичното наименование "Headrest for a passenger seat for an aircraft" (облегалка за главата на стола на самолета), но до колкото може да се разбере от допълнителната информация  става въпрос за аудио система в комбинация с екран, който да се спуска пред очите на пасажерите директно от седалката.

 

На разположение на ползващите самолетите на Airbus ще е и виртуална клавиатура, която ще взаимодейства с цялата система. Така след известно време е много вероятно да видим доста интересен облик на салоните в самолетите, където всеки лесно е може да гледа филми, да ползва интернет и да играе игри без изобщо да пречи на човека до себе си, както е сега.