Български проект спечели голямата награда от 20 000 долара на Intel Education на първото по рода си регионално състезание за иновативни бизнес планове в областта на високите технологии, на което домакин беше България, съобщават от ComputerWorld.

Състезанието се организира от Български институт за мениджмънт и технологии (БИМТ), ИКТ Клъстер и Софийският университет и в него участваха 13 проекта от общо 65 кандидатствали.

Проектът "ConLo" на Петя Асенова, Николай Прокопиев и Богомил Цеков спечили наградата с представената алтернативна софтуерна платформа за достигане до крайните клиенти на потребителски заеми и други банкови продукти.

Проектът на тримата българи е разработен за внедряване от банки и други финансови институции и има за цел да улесни управлението при отпускането на потребителски кредити - от подаването на заявленията до обслужването на кредита.

Общо тринайсет са финалистите на регионалното състезание в България, спонсорирано от технологичният гигант Intel. Само три проекта бяха наградени - съответно с първа награда, втора награда и специалната награда на публиката. На събитието бе присъдена и специалната награда на публиката, която отиде в унгарския отбор Ice Gel за презентирането им и атрактивните идеи на проекта им.