Официалният представител на марката Land Rover за България - "Мото-Пфое", ще представи емблематичните оф-роудъри на автомобилно изложение във Варна, което започва днес и ще продължи до 4 септември.

На самостоятелния щанд на Land Rover посетителите на автосалона ще могат да видят компактния Freelander 2.0 l. Diesel, емблемата на Land Rover – луксозния всъдеход Range Rover с модела Vogue TD6 diesel, както и едно от най-новите попълнения от семейството на британската марка – новият Land Rover Discovery 3 в модификацията HSE 2.7l TDV6 Diesel.

Едва 3 месеца след премиерата на Discovery 3, първият спортен модел на Land Rover е вече в България. Посетителите на тазгодишния автосалон Варна, ще станат свидетели на първата публична поява на "петия елемент" в историята на марката - Range Rover Sport.

Последният хит на оф-роудърите съчетава лукса и аристократизма от флагмана на марката Range Rover, незаменимите офф-роуд качества на Land Rover Discovery 3 и феноменални динамични и спортни характеристики за автомобил от този клас.

Спортният SUV ще зарадва истинските познавачи на спортни автомобили 4х4 с най-мощния си експонат. Предпремиерният експонат е от специална лимитирана серия на производителя – 1000 екземпляра за цял свят.
Range Rover Sport Supercharged е най-скъпият представител на марката на тазгодишния Автосалон във Варна. Уникалният автомобил е на стойност 235 000 лв. (с ДДС).

Изключителните качества на новия Range Rover Sport вече му донесоха и приза "Автомобил 4х4 за 2006" на сп. "4х4 Magazine" в оспорвана "битка" с 42 автомобила в категория SUV.