На разположение на студентите ще има също свободен и безплатен Wi-Fi достъп (24 часа/7 дни в седмицата) на територията на кампусите, от който те ще могат да достъпват платформата. Роман Василев, министър за развитие на електронно правителство и чл.-кор. Николай Милошев, министър на образованието, младежта и науката представиха осъществения с тяхна подкрепа проект. Събитието се проведе със съдействие на ректора на УНСС - проф. д.ик.н. Стати Статев.

"Единната точка за достъп ще помогне за бързото развитие на нови модели на общуване, ще повиши персоналната конкурентоспособност и ще създаде по-ценно електронно съдържание", каза министър Роман Василев. Очакваме идеите и предложенията на студентите, за да развиваме платформата според техните нужди и желания, добави министър Василев.

 

 

Българските студенти са елитът на нацията и поставянето им във фокуса на подобна платформа е оправдано и логично. Ползите за студентите не се ограничават само с услугите и безплатния интернет. За участието си в различни секции на campus.egov.bg те ще могат да получават атрактивни бонуси и придобивки като безплатни онлайн уроци, достъп до различни информационни и обучителни ресурси, участие като модератори в различни форуми",  каза министър Милошев.

Порталът ще служи едновременно и на висшите училища, и на преподавателите, за да представят своите програми, графици и събития, да публикуват актуални новини и да общуват със студентите.

Към платформата са интегрирани и два важни проекта на Министерство на образованието, младежта и науката - "Студентски стипендии" и "Студентски практики". Актуална информация за тях ще може да се получава на сайта campus.egov.bg.

 

Платформата campus.egov.bg е базирана на съществуващи решения. Тя събира на едно място наличните електронни услуги за студенти и обединява академични интернет пространства. campus.egov.bg дава възможност на студентите и преподавателите да ползват и персонализират използваните от тях е-услуги, да участват активно в една новозараждаща се онлайн общност, да тестват и развиват е-услуги, които самите те считат за важни и полезни.