Продажба на картини, нарисувани от деца от три български града, ще помогне да бъде въведено компютърно обучение в Дома за деца, лишени от родителски грижи в Панагюрище.

Проектът е част от инициативата "Комуникациите в моя живот - деца помагат на деца", която се организира от БТК Груп и Фондация "Знаме на мира". Тя е продължение на сътрудничеството между Българският телеком и фондацията при организирането на Международната Асамблея „Знаме на мира".

Официалният старт на проекта беше даден днес в Ихтиман - един от включените в инициативата градове. Целта на проекта е да бъдат подпомогнати различни училища и социални детски заведения в страната с модерни телекомуникационни решения, които да предоставят възможност на техните възпитаници за по-добра интеграция в обществото.

Италианският лицей в Горна баня, София и възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителски грижи в Панагюрище са другите две институции, които се включиха в пилотния проект на инициативата.

Търгът на детските рисунки от училищата в трите града ще се състои на 12 декември в София, на специалното събитие, което БТК Груп организирана под патронажа на зам.-председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание - Евгения Живкова.